About Me

Jasmine Janissen, 19-11-1994, Sittard

Geboren in het Limburgse stadje Sittard en nu woonachtig in Utrecht.

Foto: Joyce Bongers

Opleiding & Stages

In 2011, zat ik nog op de middelbare school en besloot ik op zaterdag bij de FotoAcademie in Eindhoven de basisopleiding te gaan volgen, in 2012 behaalde ik mijn HAVO diploma.

Daarna begon ik aan de opleiding Communication & Multimedia Design aan Maastricht Academy of Media Design & Technology waar ik ook begon met het ontdekken van video en animatie. Tijdens mijn opleiding liep ik drie maanden stage bij IORIDOmedia, zes maanden bij Runner’s World magazine, deed ik drie maanden de minor Media & Journalistiek aan Hogeschool Leiden, liep ik zes maanden stage bij Hearst Netherlands in Amsterdam waarvoor ik video's voor de bladen ELLE, ELLE Decoration, ELLE Eten, Harper's BAZAAR, Cosmopolitan, Women's Health, Quote, Esquire en Men's Health maakte. En deed ik mijn afstudeeronderzoek bij ELLE gericht op een nieuwe videostrategie. 

Mijn eerste baan/grote project was het opstarten van Nikkie Plessen haar YouTube platform genaamd Yours Today. Momenteel werk ik als foto-/videograaf bij Shoeby en als YouTube coördinator bij ELLE, daarnaast ben ik momenteel bezig met het opzetten van het Yoga YouTube kanaal van Women's Health editor in chief Milou Turpijn.

Ook film/edit/fotografeer ik freelance voor zoal Women's Health, Esquire, Glamour en Runner's World.

Nevenactiviteiten

Naast fotografie en video loop ik graag hard, op 1 november 2015 liep ik mijn eerste marathon in New York, het was een geweldige ervaring om mijn passie voor reizen en het hardlopen te combineren en ik hoop in de toekomst vaker mee te doen aan grote hardloop evenementen in het buitenland.

Ik heb twee keer vrijwilligerswerk gedaan in het buitenland, in 2010 ging ik met The Partysquad voor Dance4life naar Oeganda en in 2011 ging met stichting Global Exploration naar Nepal. Voor Dance4life ben ik al zes jaar vrijwilliger en was ik twee jaar lid van het National Youth Council.

YouTube Certified

Hearst Netherlands en ELLE hebben mij de kans gegeven deel te nemen aan het YouTube certification program, ik ben geslaagd voor het examen en officieel YouTube Certified in Audience Growth.


Using Format